Skip to main content

Kokonaisvaltainen lähestymistapa urheilulääketieteeseen

Kiropraktinen urheilulääketiede

Urheilijat tarvitsevat erityistä huolenpitoa.  Urheilijan keho on kuin Formula 1 -auto: siltä vaaditaan huippusuorituksia, joten sen on oltava ei vain hyvässä, vaan erinomaisessa kunnossa.  Pienetkin viat tulee tunnistaa ja korjata, tai tavoitteet jäävät saavuttamatta ja heikot kohdat saattavat vammautua.

Monilla hoitamistamme urheilijoista on takanaan onnistumattomia hoitotoimenpiteitä ennen kääntymistä puoleemme. Hoidamme kaikenikäisten ja -kuntoisten urheilu- ja rasitusvammoja ilman lääkkeitä, leikkauksia tai kortisonipistoksia. Kokonaisvaltainen lähestymistapamme ja hoitomenetelmämme mahdollistavat nopean kuntoutumisen ja paluun kentille.

Urheilusuoritusten parantamiseen vaaditaan erityisdiagnostiikkaa ja terapeuttista osaamista. Tätä Bliss Clinicin asiantuntijoiden ammattitaitoa urheilijat arvostavat. Pienetkin kehon ongelmat tulee tunnistaa ja korjata heti tai tavoitteet jäävät saavuttamatta ja ongelmakohdat saattavat aiheuttaa turhia vammoja.

Huippu- ja ammattiurheilijoille räätälöimme erillisen urheilusuorituksen optimointiin tarkoitetun Bliss Elite Athletics -ohjelman.

Hienosäätöä

Kehon huippusuorituksiin kykenevä koneisto tarvitsee hienomekaniikkaa joka pystyy diagnosoimaan ja korjaamaan rasittavan käytön aiheuttamat ongelmat.  Bliss Clinic tarjoaa tätä palvelua – akuuttia hoitoa, korjaavaa hoitoa ja ylläpitävää hoitoa. Kuten mainittua (kohdassa 1. Kiropraktiikka), hoitomme alkaa kattavalla ”kaksoisdiagnoosilla”.  Kun ymmärrämme vaivan laadun sekä paikallisesti että koko kehon laajuisesti, voimme antaa tarvittavia hoitoja – kiropraktinen hoito, akupunktio, fysioterapia, pehmytkudoshoitoja kuten triggerpisteterapia ja ART-terapia.

Dr. Fraser Bliss on suorittanut kuuden vuoden kiropraktisen koulutuksen lisäksi neljän vuoden erikoistumisen kiropraktiseen urheilulääketieteeseen.  Tämän jatkotutkinnon hän suoritti vuonna 1988 ja on kuuluu Kanadan kiropraktisen urheilulääketieteen järjestöön (Fellow of the College of Chiropractic Sports Science, FCCSS(Can.)). Fraser Bliss on alansa ainut urheiluspesialisti Suomessa.

Dr. Nicholas Bliss on läheisessä yhteistyössä vuosien aikana oppinut isältään kiropraktisen urheilulääketieteen olennaiset ”ammattisalaisuudet”. Lisäksi hän on tuonut klinikalle oman erikoisosaamisensa, pehmytkudosvammojen ja erityisesti rasitusvammojen hoitomuodon, Active Release Tekniikan (ART®). Tällä hetkellä hän on erikoistumassa Soveltavaan Kinesiologiaan (Applied Kinesiology). Hän on etuoikeutettu saadessaan harjoitella kansainvälisesti tunnettujen asiantuntijoiden oppipoikana tällä lääketieteen uudella alueella sekä eliittiurheilussa.