Skip to main content

Tärkeä osa Bliss Clinicin hoitonäkemystä on varmistaa jalkojen oikea toimivuus

Tukipohjalliset (Ortoosit)

Tärkeä osa Bliss Clinicin hoitonäkemystä on varmistaa jalkojen oikea toimivuus. Jalat ja selkäranka muodostavat tukijärjestelmän joka mahdollistaa muun kehon normaalin toiminnan. Jalkojen ja selkärangan välillä on keskinäinen riippuvuus.  Selkäranka ei voi toimia terveesti jos jaloissa on merkittäviä rakenteellisia vikoja, eivätkä jalat voi toimia optimaalisesti jos selkäranka on heikentynyt.

Jalkojen viat voivat synnyttää kipua ja rakenteellisia ongelmia paitsi alaraajoissa, myös alaselän alueelle.  Tiettyjä alaselkävaivoja ei voi hoitaa kokonaan ennen kuin jalkojen viat on korjattu.  Fysikaalisten hoitojen lisäksi jalat voivat vaatia lisätukea ja kontrollia, jota saadaan yksilöllisesti räätälöidyistä jalkaortooseista.

Yksilölliset podiatriset ortoosit

Olemme Bliss Clinicillä aina tehneet korkealaatuisia, yksilöllisesti räätälöityjä ortooseja eli tukipohjallisia podiatrisen biomekaniikan periaatteiden mukaisesti.  Teemme huolellisen ja kattavan tutkimuksen määrätäksemme oikeanlaiset korjaavat ortoosit, jotka pyrkivät korjaamaan jalan toiminnan parhaaksi mahdolliseksi. Jalkojen optimaalinen toiminta minimoi haitallisen mekaanisen rasituksen joka vaikuttaa alaselkään ja alaraajoihin.  Hyvin tehty ortoosi voi ratkaista monia ongelmia ja säästää kustannuksia pitkällä aikavälillä merkittävästi.

Kipsimuotit ja digiteknologia

Käytämme podiatrien eli alaraajaspesialistien metodeja (podiatrista lääketiedettä hyödynnetään laajalti muualla maailmassa, mutta Suomessa tämä lääketieteen ala on vielä melko tuntematon).  Metodeihin kuuluu kevyiden kipsimuottien valaminen jalasta sekä tutkimus laser- ja paineskannerilla.  Nämä muotit ja kuvat lähetetään englantilaiseen tai pohjois-amerikkalaiseen laboratorioon, jossa ortoosit valmistetaan.  Ortoosit ovat huippulaatuisia ja aidosti yksilöllisesti räätälöityjä, toisin kuin valtaosa nykyään saatavilla olevista tukipohjallisista.  Kokemuksemme mukaan valmispohjallisten ja osittain  yksilöllisesti valmistettujen pohjallisten ongelma on siinä, että ne usein auttavat vähän, mutta eivät riittävästi.  Valmispohjallisten avulla voidaan saada esimerkiksi tervetullutta kivunlievitystä, mutta niitä ei ole suunniteltu korjaamaan syvällisiä mekaanisia ongelmia, alaraajoihin ja selkärankaan heijastuvia vikoja. Yksilöllisesti valmistetut podiatriset ortoosit ovat luonnollisesti kalliimpia kuin tavallisimmin Suomesta saatavat tukipohjalliset, mutta ovat hyvä terveysinvestointi ja säästävät kustannuksia pitkällä aikavälillä.