Fraser Bliss BA, DC, FCCSS(Can)

Erikoiskiropraktikko (urh.) ja akupunktuuristi

Fraserilla on takanaan 8 vuotta yliopisto- ja kiropraktisia opintoja, 4 vuotta urheilulääketieteeseen erikoistuvia jatko-opintoja (Queen’s University and Canadian Memorial Chiropractic College) ja pian 36 vuoden hoitokokemus Kanadassa ja Suomessa.

Hän on pehmytkudosten kipuoireiden (myofascial pain syndromes) ja trigger-pisteiden asiantuntija ja luennoi jatkuvasti näistä aiheista Suomessa ja ulkomailla.

Vuosien varrella hän on kehittänyt uusia tekniikoita pehmytkudosten (lihakset, faskia (sidekudoskalvot) ja arpikudos) hoitoon. Hän myös opettaa niitä terveydenhoidon ammattilaisille.

Fraser on antanut akupunktiohoitoja yli 30 vuotta ja jatkaa edelleen kiinalaisen lääketieteen opintojaan sekä Suomessa että ulkomailla.

Peruskoulutukseltaan ja –filosofialtaan Dr. Fraser on kiropraktikko. Hän uskoo kuitenkin kokonaisvaltaiseen hoitoon ja yhdistää hoitostrategioissaan erilaisia klassisen kiinalaisen lääketieteen, muiden itämäisten metodien sekä urheilulääketiedettä. (Fraserin tiedetään opiskelevan jokaista menetelmää kyllin pitkälle saavuttaakseen tason, jolla hän “joko itse on ekspertti tai ymmärtää riittävästi löytääkseen ekspertin”.)

Fraser innovoi, jalostaa ja soveltaa hoitomenetelmiään koko ajan. Hänellä on luontainen halu auttaa ihmisiä ja löytää käytännössä tehoavia ratkaisuja.

Fraser ja Nicholas ovat kehittäneet ainutlaatuisen tavan huonon ryhdin parantamiseksi: Ryhdin korjaaminen Bliss-metodilla. ”Uutena” hoitomuotona se on nopeasti herättänyt huomiota sekä maallikkojen että ammattilaisten keskuudessa.

Hän on kehittänyt ainutlaatuisen ”tiimihoito” -lähestymistavan fysioterapeuttien ja hierojien kanssa. Jokaisen erikoisosaaminen auttaa löytämään potilaan ongelmiin parhaan ratkaisun. Lisäksi Bliss Clinicin fysioterapeutit käyttävät monia Fraserin vuosien varrella itse kehittämiä innovatiivisia pehmytkudostekniikoita.

Fraserin “heikkous” on perfektionismi. Mitä vaikeampi ja haastavampi ongelma, sitä päättäväisempi Fraser!

Neljän lapsen isä. Innokas luonto- ja meriaiheiden valokuvaaja vapaa-aikanaan – ja myös toisena ammattina.

Katso hänen meri- ja majakka-aiheisia valokuviaan osoitteessa www.blissimages.fi